بیشتر از هفت میلیون ایرانی دیابت دارند

[ad_1]

سالم‌خبر: فوق‌تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم، او گفت: بیشتر از هفت میلیون ایرانی دیابت دارند اما تا این مدت تا این مدت قوانین و حمایتبیمه‌ها در قسمت دیابت در سرزمین به‌روز نشده است.

به نقل از ، علیرضا استقامتی، فوق تخصص غدد درون‌ریز و متابولیسم، در نشست تخصصی «مدیریت دیابت – چالش ها و راهکارها» که به همت شرکت نوو نوردیسک پارس برگزار شد توضیح می‌دهد که با شیوع بی‌سابقه دیابت در دنیا روبه رو هستیم و این نوشته سلامت بشر را تحت تاثییر قرار داده است. در منطقه خاورمیانه و کشورهای اطراف ما به علت تحول سبک زندگی بیشتر از ۷۳ میلیون نفر دچار بیماری دیابت می باشند و افزایش پیشرونده این بیماری جهت شده است که هزینه‌های بسیاری به قسمت‌های گوناگون جامعه داخل بشود.  

او با اصرار بر این که در ایران علاوه بر آنکه بیشتر از ۷ میلیون نفر به دیابت مبتلا می باشند، ادامه می دهد: بیشتر از ۱۱ میلیون نفر نیز در معرض پیش‌دیابت قرار دارند و در واقع ۲۵ درصد از افرادی که امکان پذیر دیابت داشته و یا به‌زودی به دیابت مبتلا شوند خودشان خبر ندارند که دیابت دارند. 

این پزشک متخصص بر این باور است که آمارها مشخص می کند دیابت بار زیاد مالی به همه جوامع داخل می‌کند و پیش‌بینی می‌بشود که دیابت تا سال ۲۰۳۰ بیشتر از یک‌تریلیون دلار بر دوش دولت‌ها هزینه تحمیل کند. این در حالی است که آمار مرگ‌ومیر

و عواملی که دیابت تشکیل می‌کند علتافرایش ۶.۷ درصدی مرگ‌ومیرها نیز می‌بشود.  

او با اشاره به این که کرونا، آمار دیابت را در دنیا بالا برده است خاطر نشان کرد که تحول سبک زندگی در دنیا به‌طوری پیش می‌رود که جهت حرکت شتابنده به سمت دیابت شده است و مسئله اینجاست که دیابت به خودی خود احتمالا قابل کنترل باشد، اما مشکلات و عوارض فرد دیگر که به همراه دارد می‌تواند بیمار را زیاد تر به چالش بکشد. به طور مثال شیوع بیماری‌های قلبی و ریوی، مشکلات کلیه، افزایش سکته‌های قلبی و مغزی در بیماران دیابتی شایع‌تر است و این نوشته می‌طلبد که مقصد مهم را کنترل دیابت و او گفت و گو پیشگیری قرار دهیم و ریسک‌فاکتورهایی همانند چربی، سختی خون و غیره را در بیماران مورد نظر قرار دهیم.  

استقامتی با اصرار بر این که باید سبک زندگی بیماران تحول کند، خاطرنشان می کند: این تحول سبک زندگی نیاز به دقت به هزاران مسئله دارد. باید برای آن برنامه‌ریزی کرده و مقدمات آن را چید. آموزش ابتدای راه و مسیر دیابت است و ما در این مسیر آن‌گونه که باید حرکت نکرده‌ایم. این در حالی است که برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید زنجیره‌ای از عوامل در کنار هم قرار گیرند. خانواده و تیم درمان و مسئولان باید در کنار هم باشند تا فرایند درمان آن‌طور که باید پیش برود.  

عوامل موثر بر افزایش دیابت  

مجید قضاوت،

دانشیار اقتصاد دارو گروه اقتصاد و مدیریت دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت که دیابت یک معضل جهانی است ولی برای آنکه ما بتوانیم مشکلات حوزه دیابت را رفع کنیم  باید ابتدا حالت خودمان را در این حوزه بازدید کنیم. 

او بر این باور است که مدیریت بیماری دیابت یک حوزه چند وجهی است  که هم نظام سلامت هم بیمار و هم نظام حکمرانی در آن موثر می باشند.   

قضاوت با اصرار بر این که در نظام سلامت، پزشک، دارو، و بیمه تاثیرگذارند اصرار می‌کند: آموزش، کارکرد دارو، کیفیت و در دسترس بودن آن در درجه اول اهمیت قرار دارد. دارو باید در دسترس باشد،  بیمار باید قابلیت پرداخت هزینه آن را داشته باشد و تاثییر قسمت باشد و به این علت ملزوم است نظارت ها از جانب سازمان غذا و دارو بر اثربخشی و کیفیت داروها زیاد تر بشود. 

او در قسمت دیگر از سخنانش به الگوی زندگی سالم و  فعالیت فیزیکی و تغذیه در بیمار اشاره کرده و می گوید:  در حکمرانی، سیاست‌های عمومی مهم می باشند اما باید بپذیریم که برخی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت از دست نظام سلامت خارج است . مبحث فقر، نوشته زیاد مهمی است که دیابت نیز تحت تاثییر آن قرار دارد. بر پایه آمارهای رسمس انتشار شده  ۳۰ میلیون نفر از جمعیت سرزمین زیر خط فقر می باشند.

یکی از مطالعات ما نشان داد که بیشتر از ۹۰ درصد از بیماران دیابتی، در پائین ترین گروههای اقتصادی-اجتماعی

 قرار دارند.  این به این معنی است که اکثر این بیماران  نمی توانند تغذیه خوب داشته باشند، زمان و زمان کافی برای  ورزش ندارند و مدام تحت فشارهای اجتماعی و استرس می باشند. اینها از عوامل مهمی می باشند که می‌تواند به طور موثری دیابت را تحت تاثییر قرار دهد .

او به مطالعه‌ای که در ۵ استان سرزمین در خصوص دیابت انجام شده اشاره کرده و می‌گوید:نزدیک به ۸۰درصد بیماران دیابتی از مراقبت کافی برخوردار نیستند. به همین علت، بطور متوسط هر بیمار دیابتی به علت مراقبت ناکافی ۵.۵ سال از عمر خود را از دست می‌دهد. با دقت به شیوع دیابت درکشور و با محاسبه سر انگشتی می‌بینیم  که ۳۵ میلیون سال از دست رفته، به علت مراقبت ناکافی در مدیریت دیابت داریم.  با دقت به این که نزدیک به ۷۰ درصد از جمعیت بیماران دیابتی در سن فعالیت اقتصادی می باشند، از دست رفتن این سالها زیان اقتصادی زیاد قابل توجهی را به جامعه داخل میکند. 

او به حالت توده بدنی و چاقی نیز اشاره کرده و می‌گوید: این تحقیق نشان داد که فقط ۱۶ درصد از بیماران دیابتی وزن مناسب دارند و ۸۴ درصد مبتلا به اضافه وزن یا چاقی می باشند و این می‌تواند مشکلات بسیاری را تشکیل کند.  به این علت برای مدیریت مناسب بیماری دیابت ملزوم است نظام حکمرانی، بیمار، و نظام سلامت دست در دست هم گذاشته و زندگی بهتری را برای بیماران رقم بزنند.

[ad_2]

منبع