همه مشکلات زنجیره تامین دارو در سرزمین ناشی از سیاستگذاریهای نادرست است
[ad_1]
جزر ومد: مدیرعامل شرکت پخش رازی، او گفت: مشکل مهم سرزمین ما در کل زنجیره تامین داروی سرزمین ناشی از سیاست گذاری و برنامهریزیهای نادرست است.
به نقل از جزر ومد؛ محمدرضا مرادی، داروساز در پنل تخصصی بازدید چالش های مدیریت داروخانه افزود: هنگامی آیین نامهای در رابطه داروخانهها تدوین میبشود و آنها را با برخی چالشها مواجه میکند در رابطه شرکتهای پخش نیز همین مساله مصداق اشکار میکند.
وی او گفت: ما با کدام سرزمین خود را مورد قیاس قرار داده ایم؟ در کدام سرزمین جهان کدام الگوی قیاسای را داریم تا بدانیم پخش دارویی یک سرزمین بیشتر از ۷ تا ۸ شرکت پخش وجود داشته باشد یا در کجای دنیا محدودیت صادرات محصولات دارویی وجود دارد؟ اما برای اخذ صدور پروانه تشکیل یک محصول ۵۴ تشکیل کننده وجود دارد و همه هم میخواهند سهم بازار بگیرند.
مرادی این چنین اظهار داشت: من با سابقه عضویت در انجمن تشکیل کنندگان مواد اولیه، تشکیل دارو و پخش و با آگاهی از کل زنجیره تامین با صراحت میگویم که مشکل ما در این زنجیره به نوع سیاست گذاریما بازمیگردد.
هنگامی ۵۴ شرکت همه انها یک محصول همانند رزوواستاتین را تشکیل میکنند و همه هم خواستار آن خواهد شد که سهمی از بازار بگیرند قاعدتاً شما دیگر نمیتوانید توقع شرایط متوازنی از فروش در یک شرکت تولیدی را داشته باشید. چون تولیدکننده با سختی ارزی را که تهیه و تبدیل به محصول کرده است را در حالی که ۵۰ رقیب هم دارد میخواهد بفروشد اما نمیتواند به فروش رساند به همین علت به پخش سختی میآورد و گفتن می کند که اگر طالب داروی متیمازول هستید تا وقتی که به میزانی بالا داروی رزواستاتین نخرید داروی کمیاب و مهم را به شما نمی دهم و همین طور این روال پیش میرود و مشکلات این زنجیره به داروخانه میرسد. بعد منشاء این مشکل همین سیاست گذاری اشتباهی است که صنعت دارو را که می تواند اتفاقا بعد از نفت به صنعتی پویا و ارزآور تبدیل بشود را در شرایط نامطلوبی قرار داده است.
وی تصریح کرد: ظرفیتی که ما در صنعت دارویی سرزمین داریم بیشتر از نیاز داخلی است بیشتر از سه و نیم برابر تشکیل نیاز داخل میتوانیم تشکیل کنیم اما صادرات زیاد اندک است این چالش ها و مسائل را کنار یکدیگر
بگذاریم علت سبدفروشی پخش ها محرز می بشود.
مرادی با اشاره به تعدد صدور پروانه های تشکیل این چنین افزود: هنگامی پروانههای تکراری تشکیل، پروانههای زیاد شرکتهای توزیع کننده عدم امکان صادرات و انبوهی از محصولات شبیه که در تولیدیها و پخشها وجود دارد و مضاف بر آن یک سری محصولاتی که همیشه در سرزمین دچار افتمی باشند را مورد بازدید قرار دهیم به این نتیجه خواهیم رسید که بعد به طور قاطق عامل این چنین چالشهایی عدم سیاستگذاری و برنامهریزی درست است.
مدیرعامل شرکت پخش رازی این چنین افزود: سیاست گذاری و برنامهریزی درست نباشد همیشه یک سری از محصولات مازاد و یک سری محصولات دچار افتاست. سپس محصولی که دچار افتاست به علت تعدد شرکتهای پخش شرکتهایی که برای این که بقا داشته باشند برای ادامه حیات چند قلم دارو دچار افترا پیش خرید میکنند و سپس ناچار به سبد فروشی به داروخانهها خواهد شد و این مساله ایست که شرکت های پخش از سوی تولیدکنندگان تحت سختی می باشند برای خرید محصولات مازاد.
او همین طور گفت: در پی این مساله رقابت شرکت های پخش که
تعداد سراسری آن ۶۴ شرکت است خود تبدیل تشکیل مشکلاتی می بشود که اکنون با آن رو به رو هستیم و دود آن در نهایت به چشم داروخانه ها می رود.
مرادی او گفت: اگر واقعاً از همه ظرفیتهای سرزمین منفعت گیری بشود و مشکل صادرات دارو در سرزمین حل بشود تعداد بسیاری از مشکلات زنجیره تامین خود به خود حل خواهد شد. تعداد بسیاری از شرکتهای تشکیل کننده میتوانند تعداد بسیاری از محصولات مازاد خود را صادر کنند و توازنی در سبد به وجود آید و بعضا اگر دچار کمبودهایی هم میشویم اشکالی ندارد واردات انجام بشود این توازن که تشکیل بشود هیچکس نمیتواند داروخانه را ناچار کند سبد بخرد.
وی با گفتن این که یک شرکت پخش که مشتری ثابت آن داروخانهها است نمی خواهد با سبد فروشی جهت اذیت و آزار داروخانهها بشود به طور قاطق شرایط اینگونه ایجاب کرده است، اصرار کرد: ما همیشه در هریک از عوامل زنجیره تامین جزیرهای عمل کرده ایم از مواد اولیه گرفته تا عوامل دیگر. نوشته زیاد شفاف است و ما باید بپذیریم که مشکل؛ مشکل سیاستگذاری و برنامهریزی است تقصیرها را گردن یکدیگر نیندازیم.
[ad_2]
منبع