بحران مهاجرت نخبگان پزشکی و بیولوژی جبرانناپذیر است
[ad_1]
جزر ومد: عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، با اصرار بر تبعات ناامنی مالی و شغلی در تشکیل بی رغبتی نیروهای متبحر و فرار مغزها، او گفت: این مهاجرتها علاوه بر تشدید خلاء پژوهشی و تخصصی در حوزههای بهداشت و درمان، زیرساختهای تشکیل دانش و فناوری بیولوژیکی را فرسوده می کند.
سیدرضا بنی هاشمی با اشاره به این که در پرتوی بحران ناشی از پاندمی کرونا، اهمیت حیاتی گرایشهای متعدد علوم پایه پزشکی بهعینه آشکار شد، اظهار کرد: متخصصان بسیاری در حوزههایی همچون بیولوژی، ایمونولوژی، ویروسشناسی، بیوتکنولوژی، اپیدمیولوژی و … با بهکارگیری توانایی و دانش خود در مسیر تحقیقات پیشرو، توانستند به دستاوردهای ارزشمندی در تشکیل دارو و واکسنهای کرونا برسند.
او گفت: نتیجه این عمل های و تلاش ها، ساخت و تشکیل واکسنهای مؤثر و اراعه راهکارهای درمانی نوینی می بود که بشریت را یکقدم به پیشگیری و مقابله با این ویروس کشنده، نزدیکتر ساخت.
رئیس تحقیق و گسترش موسسه رازی با اشاره به تبعات ناخوشایند کمرنگ شدن گروه نخبگان سرزمین او گفت: مسائلی نظیر دستمزد ناکافی، فقدان امنیت شغلی
و نداشتن برنامه منسجم در سرزمین برای حمایتو ساماندهی نخبگان، به مهم ترین مانع ها برای ماندگاری این استعدادها در مرزهای داخلی تبدیل شده است.
بنی هاشمی با اصرار بر این که ناامنی مالی و شغلی میتواند علتبیرغبتی نیروهای متبحر شده و به فرار مغزها منجر بشود، در ادامه گفت: این مهاجرتها نه تنها خلاء حاضر پژوهشی و تخصصی را در حوزههای بهداشت و درمان تشدید میکنند، بلکه میتواند زیرساختهای تشکیل دانش و فناوری بیولوژیکی را نیز فرسوده کند که خود خطراتی عمیق و بیبرگشت را در رویارویی با بیماریهای گوناگون بهجستوجو خواهد داشت.
عضو هیئت علمی موسسه رازی، لزوم نگه داری و استمرار این منبع های انسانی از طریق بهبود شرایط کاری، ضمانت دستمزد مناسب و امنیت شغلی آنها را امری بدیهی دانست و اصرار کرد: در جوهره کار، نیروهای متخصص علوم پایه نه تنها ستونهای مهم پیشبرد پژوهشهای پزشکی و تشکیل دانش می باشند، بلکه در پرورش کادرهای بهداشتی و درمانی، نقش بنیادین و الزامی ایفا میکنند.
او گفت: باید پرورش و پرورش در حوزههای علوم پایه، بیشتر از پیش مورد دقت و حمایتمسئولان قرار گیرد، چون
در صورت عملیشدن مهاجرت متخصصان به خارج از سرزمین و بدون وجود نیروی انسانی مجرب و آموزشدیده، اراعه خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی به شهروندان به خطر میافتد و این نوشته، امری مهم و دلواپسکننده است.
او گفت: باید در نظر داشته باشیم شرایط مهاجرت برای گروه های علوم پایه پزشکی زیاد آسان تر و زیاد تر از گروه های بالینی است که این خود قضیه را مهم و غیرقابل جبران میکند.
عضو هیئت علمی موسسه رازی خاطرنشان کرد: در این راستا، الزامی است که مدیران ارشد سرزمین به قضیه، بهصورت ریشهای نگریسته و اقداماتی از قبیل افزایش و مشابه سازی دستمزدها، بهبود امکانات تحقیقاتی، ارتقاء شرایط کاری و حالت رفاهی، حمایتمعنوی و اجتماعی، تحکیم بنگاههای داخلی فعال در صنایع داروسازی و پزشکی و اراعه تسهیلات برای تحصیل در داخل و خارج از سرزمین را به اجرا درآورند.
وی ابراز امیدواری کرد: اینگونه عمل های میتواند به پایداری و برگشت نخبگان مهاجر و جلوگیری از اتلاف اندوختههای انسانی کلیدی منجر بشود و ضمناً از ناپدید شدن ذخایر دانشی که بازیابی آنها دشوار و در مواردی ناممکن است، پیشگیری کند.
[ad_2]
منبع