خوشه پروین؛ حقایق درمورد خوشه ستارهای هفت خواهر_جزر و مد
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی جزر و مد
ستارههای خوشه پروین
پلیادس یا پروین یک خوشه ستارهای جوان در صورت فلکی گاو است که تقریبا ۴۴۰ سال نوری از زمین فاصله دارد. در واقع این خوشه میزبان ۱۰۰۰ ستاره است؛ اما شش ستارهی آن را میتوان با چشم غیرمسلح در آسمان شب مشاهده کرد. به نظری ستارهشناسها، هفتمین ستاره پروین دارای درخششی متغیر است و همیشه نمیتوان آن را رصد کرد. یکی از ویژگیهای نزدیک ستارههای خوشه پروین رنگ آبی آنها است که حاصل ویژگیهای ستاره بهاختصاصی دمای بالای آن است.
ویژگیهای خوشه پروین
احتمالا هیچ خوشهی ستارهای فرد دیگر به اندازه خوشه پروین مشهور نباشد. مجموعهی ستارههای درخشان پروین همیشه اثرگذار بودند. هنگامی این ستارهها را برای اولین بار ببینید، مدام آنها را برای میسپارید. تقریبا یکچهارم از ستارههای خوشه پروین از نوع کوتوله قهوهای می باشند، گرچه این ستارههای ناکام ۱ الی ۲ درصد از جرم کل خوشه را راه اندازی خواهند داد.
اعضای برجسته خوشه پروین یا هفت خواهر، در ردهی ستارههای رشته مهم آبی قرار میگیرند و اغلبشان از نوع B با قدر ظاهری ۳ تا ۶ می باشند. درخشندگی واقعی این ستارهها از خورشید پیشی میگیرد. ستارههای خوشه پروین دارای ربط گرانشی با یکدیگر می باشند و در فضا بهصورت گروهی منسجم حرکت میکنند؛ درنتیجه موقعیت نسبی آنها یکسان باقی میماند. بااینحال، پروین خوشهای باز است و امکان دارد این ستارهها در آینده راه خود را از یکدیگر جدا کنند.
خوشه پروین این چنین با ابری از گاز و غبار بینستارهای احاطه شده است. این مواد طبیعتا برای ما قابل رصد نیستند، اما به واسطهی ستارههای اطراف میدرخشند و به همین علت در دستهی سحابی انعکاسی قرار میگیرند. این سحابی به رنگی آبی- سفید دیده میبشود که بر تاثییر پخش نور به وجود میآید. این اتفاق علتایجاد رنگ آبی آسمان زمین نیز میبشود. ظاهر موجهمانند و پخشی این سحابی هم بر تاثییر برهمکنش بین سحابی و میدان مغناطیسی ستارهها به وجود میآید.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع