مسوولان اعتنایی به نبوده است دارو و رنج مضاعف بیماران نمیکنند_جزر و مد
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی جزر و مد
این روزها هم بیماران مبتلا به هموفیلی و هم بیماران دیابتی از جمله بیمارانی می باشند که برای تامین داروی خود با مشکل روبه رواند. از یک طرف به نظر برخی کارشناسان در حوزه دارو این اصرار مسئولان برای تشکیل داخلی دارو و از طرف دیگر ممانعت از ورود داروهای خارجی به سرزمین علتایجاد بازار انحصاری دارو و در نتیجه افت کیفیت میبشود و از نظر دیگر برخی داروهایی که بیماران سالها از
آن منفعت گیری کرده و نتیجه گرفتهاند هنگامی به بهانه تشکیل داخلی از بازار حذف خواهد شد علتابراز مشکلات برای این بیماران خواهد شد. این روزها اما مساله افتداروهای أعصاب و روان هم به یکی دیگر از مشکلات حاضر در جامعه تبدیل شده است. بیمارانی که از داروهای اعصاب منفعت گیری میکنند برای اشکار کردن داروی مورد نیاز خود باید داروخانههای بسیاری را جستوجو کنند و اگر هم قرار باشد از داروخانههای دولتی این دارو را دریافت کنند تنها با نمونه ایرانی آن روبه رو خواهد شد که اعتقاد دارند تاثییر نمونه خارجی را ندارد.
رنج مضاعف بیماران با افتدارو
پدرام مقبلی، کارشناس یکی از شرکتهای دارویی، در این باره میگوید: این بیاعتنایی به نبوده است دارو در سرزمین رنجی مضاعف برای بیماران به جستوجو دارد. از یک طرف آنها باید با بیماری دستوپنجه نرم کنند و از طرف دیگر نبوده است دارو و یا اجبار به مصرف داروهای ایرانی که تعداد بسیاری از آنها متاسفانه خاصیت دارویی مناسبی ندارند علتشده تا بیماران بیشتر از پیش سرگردان شوند.
او میافزاید: اکنون مساله خودکفایی در صنعت دارو به یک شعار مخرب تبدیل شده است. این که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو بدون در نظر گرفتن حالت بیماران و بدون این که به مساله نیاز جامعه بیماران به داروها دقت کنند ورود داروهای خارجی را ممنوع کرده و همه چیز در گروی تشکیل داروی ایرانی است یکی از عوامل ابراز بحران در حوزه دارو است.
این کارشناس دارویی اظهار میدارد: از ورود شبیه خارجی تعداد بسیاری از داروها قبل از این که به تشکیل زیاد در سرزمین برسند و یا حتی وقتی که تا این مدت تحت آزمایشهای بالینی می باشند به سرزمین جلوگیری میبشود، در حالی که این مساله علتمیبشود تا ما همیشه با افتداروهای گوناگون در
سرزمین روبه رو باشیم.
نه تولیدکننده راضی است و نه مصرفکننده
مقبلی در ادامه به مشکلات شرکتهای تولیدکننده دارو اشاره کرده و میگوید: با این سیاستی که در پیش گرفته شده نه تولیدکننده دارو از حالت حاضر رضایت دارد و نه مصرف کننده. چرا که یک از طرف قیمتهای دستوری علتشده تا تولیدکننده در این شرایط سخت نتواند هزینههای خود را تامین کند و از طرف دیگر عدم تخصیص بهموقع ارز علتمیبشود تا ورود مواد اولیه با کندی و تاخیر همراه باشد و تولیدکننده نتواند به تعهدات خود عمل کند.
او میافزاید: متاسفانه در تعداد بسیاری از اوقات افتمواد اولیه در کیفیت داروها تاثییر میگذارد و مقدار تاثیرگذاری آنها را افت میدهد چرا که تولیدکننده ناچار میبشود با همان موادی که در اختیار دارد مقدار بیشتری دارو تشکیل کند.
مقبلی اظهار میدارد: چندین دفعه و چندین دفعه از بیماران به خصوص بیماران خاص شنیدهایم که با مصرف داروهای ایرانی نتایج خوبی نگرفتهاند.
نظارت بر تشکیل داروها تنها تا مرحله گرفتن تاییدیه است
این کارشناس دارویی در جواب به این سوال که آیا داروها سپس از تشکیل و از داروخانه برای کنترل کیفیت به سازمان غذا و دارو فرستاده خواهد شد یا نه میگوید: متاسفانه کنترل کیفیت داروها تا وقتی است که تولیدکننده موفق به کسب تاییدیه سازمان غذا و دارو بشود؛ یعنی هنگامی این تاییدیه دریافت شد و تشکیل زیاد اغاز شد دیگر نظارتی بر مقدار کیفیت داروها وجود ندارد.
او میافزاید: از اینجا به سپس به وجدان تولیدکننده بستگی دارد که چه مقدار به همان فرمولی که برای گرفتن تاییدیه اراعه کرده است پایبند باشد و دارو را با همان کیفیتی که برای تایید به سازمان غذا و دارو فرستاده راهی داروخانهها کند./تجارت نیوز
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع