پرداخت ۵.۴ میلیارد دلار ارز به کالا‌های اساسی و دارو تا ۱۲ مردادماه_جزر و مد

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی جزر و مد

بانک مرکزی از اول فروردین ماه تا ۱۲ مردادماه امسال بالغ بر ۵ میلیارد و ۴۹۷ میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی و دارو تخصیص و تامین کرده است. بر پایه قانون میانگین سهمیه ارزی ماهانه کالا‌های اساسی و دارو برای سال۱۴۰۳ معادل ۱.۲۵ میلیارد دلار است.

 

بر این مبنا تخصیص و تامین ارز تا تاریخ ۱۲ مردادماه مشابه با سهمیه ارزی تعیین‌شده انجام شده است.

 

تامین معادل ۱۳.۶ میلیارد یورو معادل ۱۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی تا آخر سال برای کالا‌های اساسی و دارو بر مسئولیت بانک مرکزی است.

علی طرزعلی معاون مرکز مبادله طلا و ارز در خصوص روال تامین ارز ترجیحی برای کالا‌های اساسی و دارو او گفت: مطابق تبصره (۴) بند (الف) قانون بودجه سال ۱۴۰۳، «دولت و دستگاه‌های نوشته ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶.۰۷.۰۸ از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مجازند سیزده میلیارد

و ششصد میلیون (۱۳۶۰۰۰۰۰۰۰۰) یورو برای واردات فقط کالا‌های اساسی کشاورزی، دارو و مواد اولیه آن و تجهیزات مصرفی پزشکی که فهرست آن تا آخر فروردین‌ماه ۱۴۰۳ به تصویب هیات وزیران می‌رسد به تخصیص، فروش، تهاتر یا مبادله منبع های ارزی حاصل از صادرات نفت، گاز و میعانات گازی، به نرخ ترجیحی عمل کنند.

وی او گفت: کل منبع های ارز ترجیحی برای سال ۱۴۰۳ معادل ۱۳.۶ میلیارد یورو تعیین شده که حدودا معادل ۱۵ میلیارد دلار است.

معاون مرکز مبادله ارز و طلا افزود: تا بحال معادل ۵ میلیارد و ۴۹۷ میلیون دلار تخصیص ارز برای واردات کالا‌های اساسی و دارو تامین و تخصیص یافته است. بر پایه قانون میانگین سهمیه ارزی ماهانه کالا‌های اساسی و دارو برای سال ۱۴۰۳ معادل ۱.۲۵ میلیارد دلار است، لذا تخصیص و تامین ارز تا تاریخ ۱۲ مردادماه مشابه با سهمیه ارزی تعیین‌شده انجام شده است.

مدیریت مقدار واردات کالا از طریق صدور ثبت خواست با وزارتخانه متولی می‌باشد. این چنین تخصیص و تامین ارز ثبت خواست‌ها مطابق با نظر وزارتخانه مربوط انجام می‌بشود، لذا دستگاه مربوط بر پایه سیاست‌های

تجاری و از طریق مدیریت ثبت خواست مقدار کالا در سرزمین را تنظیم نموده، لیکن برتری قرار دادن ثبت خواست‌های کالای اساسی و نهاد‌های کشاورزی و مقدار واردات کالا کاملاً در اختیار وزارتخانه جهاد کشاورزی می‌باشد.

ملزوم به ذکر است مقدار تامین ارز جهاد کشاورزی در دوره‌های ۴ ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۲ برابر با ۵.۲ میلیارد دلار بوده، لذا این بانک مطابق سال قبل نسبت به تامین ارز ثبت خواست‌های وزارت جهاد کشاورزی عمل نموده است.

طرزعلی در خصوص مقدار تامین ارز صنایع از ابتدای سال جاری نیز او گفت: تامین ارز برای «صنایع حمل و نقل و ماشین» معادل دو میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل یک میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تشکیل» معادل دو میلیارد و ۱۵ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل یک میلیارد و ۹۹۳ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۷۰۷ میلیون دلار صورت گرفته است. علاوه بر این گروه ها، ۸ میلیارد و ۷۰۶ میلیون دلار ارز به دیگر صنایع تعلق داده شده است.

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

سلامت و تندرستی

[ad_2]

منبع