ال‌جی به «پنل OLED رؤیایی» دست یافت؛ با ساختار دولایه و از بین بردن مشکل روشنایی_جزر و مد

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی جزر و مد

پنل‌های OLED به‌علت کیفیت بالای عکس، کنتراست زیاد بالا و شدت پاسخگویی بالا شناخته خواهد شد؛ اما این پنل‌ها بدون نقص نیستند و از نظر مقدار روشنایی، توان رقابت با پنل‌های LCD معمولی را ندارند. یقیناً مشکلات فرد دیگر همانند سوختگی عکس نیز وجود دارد، اما افتروشنایی یکی از رایج‌ترین معضلاتی محسوب می‌بشود که حتی بهترین پنل‌های OLED از آن رنج می‌برند.

بر پایه اظهار ETNews، ال‌جی موفق شده است با منفعت گیری از ساختار دولایه (Two-Stack Tandem) پنل OLED را به روشنایی و بازدهی بالاتر از حد معمول رساند. این کار ازطریق ساختار ترکیبی از مواد فسفرسانس و فلورسنت برای OLED آبی به‌دست می‌آید که ریشه‌ی مشکل رایج افتروشنایی و بازدهی پایین پنل‌های مورد او گفت و گو را حل می‌کند.

LG Display

پنل OLED از مواد ارگانیکی ساخته شده است که به هر پیکسل پشتیبانی می‌کند نور خود را تشکیل کند. برای بازتولید رنگ‌های گوناگون از OLEDهای قرمز، سبز و آبی منفعت گیری می‌بشود.

درحالی‌که تشکیل OLEDهای قرمز و سبز با منفعت گیری از مواد فسفری آسان‌تر است، OLED آبی به‌علت طول موج مختصر‌تر با این مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کند. تولیدکنندگان به همین علت ناچار به منفعت گیری از مواد فلورسنت می باشند که از نظر بازدهی انرژی طبق معمولً چهار برابر کمتر از مواد فسفری عمل می‌کند و نه‌تنها مصرف انرژی را افزایش می‌دهد، بلکه علتکاهش روشنایی هم می‌بشود.

مواد فسفری از نظر مصرف انرژی تقریباً ۱۰۰ درصد کارآمد می باشند، اما مواد فلورسنت فقط ۲۵ درصد از کل توان ورودی را به نور تبدیل می‌کنند. در این چنین شرایطی تشکیل نور را افت می‌یابد و از طرفی انرژی بیشتری مصرف می‌بشود و در نهایت شدت تخریب پنل را افزایش می‌دهد. ال‌جی با منفعت گیری از ساختار دولایه، پنل OLED آبی با منفعت گیری از مواد فسفری و فلورسنت ساخته است تا به عمر سودمند شبیه با OLEDهای معمولی دست یابد و روشنایی و بازدهی را به‌طور قابل‌ توجهی افزایش دهد.

ال‌جی ابتدا ساختار دولایه‌ی OLED را در سال ۲۰۱۹ برای بازار ماشین گسترش داد، اما اکنون با پیروزی برای نمایشگرهای OLED پیاده‌سازی شده است تا مشکلات فناوری مذکور را حل کند. انتظار می‌رود این تحول علتافزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی عمر باتری دستگاه‌های قابل‌ حمل تجهیزبه نمایشگر OLED بشود. این چنین روشی این چنین می‌تواند نسبت به منفعت گیری از فناوری کوانتوم دات که مشکلات بازدهی و پایداری را حل نمی‌کند، گزینه‌ی بهتری باشد.

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

سلامت و تندرستی

[ad_2]

منبع