کدام استانها کمترین و بیشترین نرخ بیکاری را دارا می باشند؟ + جدول_جزر و مد
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی جزر و مد
بر پایه تازه ترین گزارش مرکز آمار از شرایط بازار کار، میانگین نرخ بیکاری در سرزمین کاهشی بوده و از ۷.۷ درصد در بهار ۱۴۰۳ به ۷.۵ درصد در تابستان رسیده است. این چنین نرخ بیکاری در تابستان سال جاری، نسبت به همین بازه در سال قبل نیز کاهشی بوده است.
جدول زیر نگاهی دارد به برخی دادههای مهم در گزارش مرکز آمار از بازار کار در تابستان ۱۴۰۳.
۶ استان با نرخ بیکاری دو رقمی
در حالی که میانگین نرخ بیکاری سرزمین در گزارش مرکز آمار تک رقمی ثبت شده، این شاخص هم چنان در شش استان سرزمین دو رقمی است.
این استانها عبارت هستند از؛ سیستان و بلوچستان (۱۴ درصد)، خوزستان (۱۳.۱ درصد)، کرمانشاه (۱۲.۶ درصد)، قم (۱۰.۹ درصد)، اردبیل (۱۰.۶ درصد) و لرستان (۱۰.۵ درصد).
استانهایی با بیشترین و کمترین نرخ بیکاری
در این بین، ۱۵ استان بر خلاف روال کلی سرزمین، افزایش نرخ بیکاری را توانایی کردهاند. پنج استانی که در تابستان ۱۴۰۳، بیشترین نرخ بیکاری را داشتهاند، در همین دسته قرار میگیرند. در روبه رو، پنج استانی که در صدر فهرست کمترین نرخ بیکاری قرار میگیرند، از روال کاهشی کل سرزمین پیروی کردهاند.
جدول زیر نگاهی دارد به پنج استان با بیشترین و پنج استان با کمترین نرخ بیکاری.
تحول جایگاه استانها در فهرست کمترین نرخ بیکاری
در بین پنج استانی که کمترین نرخ بیکاری را دارند، استان مرکزی در بهار ۱۴۰۳ نیز صدرنشین بوده اما مازندران از رتبه هفتم به دوم رسیده است. افت رتبه، به معنی بهبود جایگاه استان، در فهرست استانها با کمترین نرخ بیکاری است. یقیناً در این تحول، علاوه بر شرایط هر استان، تغییرات روال بیکاری در دیگر استانها نیز موثر است.
در این بین، سمنان در در بهار سال جاری، در جایگاه دوم قرار داشت اما این استان در تابستان به رتبه نهم سقوط کرده است.
خراسان رضوی نیز که بر پایه آخرین گزارش مرکز آمار، جایگاه سومین استان با کمترین نرخ بیکاری را در اختیار دارد، در بهار ۱۴۰۳ رتبه نهم را داشت. این چنین، آذربایجان غربی اکنون در رده چهارم فهرست ایستاده است اما در بهار امسال، در جایگاه سوم می بود.
تهران اما در گزارش تازه رتبه پنجم را دارد؛ در حالی که در بهار ۱۴۰۳، چهارم می بود. در این بین، خراسان جنوبی در بهار در جایگاه پنجمین استان با کمترین نرخ بیکاری می بود اما در تابستان سال جاری به رتبه هشتم سقوط کرده است.
جدول زیر این تغییرات را مشخص می کند.
تحول جایگاه استانها در فهرست بیشترین نرخ بیکاری
به نقل از تجارتنیوز، در فهرست استانهایی با بیشترین نرخ بیکاری نیز، به غیر از سیستان و بلوچستان که در بهار و تابستان ۱۴۰۳ صدرنشین بوده است، تغییراتی دیده میبشود.
خوزستان در تابستان سال جاری، در جایگاه دومین استان سرزمین با بیشترین نرخ بیکاری قرار دارد اما این استان در بهار، جایگاه چهارم را داشت. در روبه رو، کرمانشاه از رتبه دوم در گزارش قبل، به جایگاه چهارم در تابستان رسیده است. افت رتبه، به معنی بدتر شدن و افزایش آن به معنی بهبود جایگاه استان، در فهرست استانها با بیشترین نرخ بیکاری است. در اینجا هم علاوه بر شرایط خود استان، تغییرات روال بیکاری در دیگر استانها نیز عامل اثرگذاری محسوب میبشود.
قم اما با افزایش قابل دقت نرخ بیکاری در تابستان روبه رو شده و این شاخص از ۷.۳ به ۱۰.۹ درصد رسیده است؛ در نتیجه ناظر افت رتبه استان در فهرست استانهایی با بیشترین نرخ بیکاری، از بیستم به چهارم هستیم. اردبیل نیز با دقت به شرایط خود استان و تغییرات دیگر استانها، شرایط شبیهی دارد؛ به طوری که نرخ بیکاری این استان از ۹.۶ به ۱۰.۶ و جایگاه آن از شانزدهم به پنجم رسیده است.
در این بین، استان لرستان در بهار ۱۴۰۳، جایگاه سوم فهرست را داشت اما در آخرین گزارش در رتبه ششم ایستاده. کرمان نیز از رتبه پنجم به سیزدهم رسیده است.
جدول زیر این تغییرات را مشخص می کند.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع