حذف تن ماهی از سفره مردم برای گرانی/ قیمت تن ماهی تا آخر سال بالاتر می‌رود؟

[ad_1]

تن ماهی از کالاهایی است که ظرف یک سال تازه با افزایش شگفت قیمت مواجه بوده است. بنا بر گزارش مرکز آمار، قیمت مصرف‌کننده کنسروهای ۱۸۰ گرمی تن ماهی در حدفاصل مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۱۰ درصد جهش داشته و از ۳۴ هزار و ۳۲۰ تومان به ۷۲ هزار و ۴۰ تومان رسیده است.

به نقل از همشهری، این در حالی است که رصد بازار مشخص می کند اکنون قیمت تن ماهی ساده از ۸۵ هزار تومان هم قبل است. برخی از مردم اعتقاد دارند قیمت کنسرو ماهی با دقت به قیمت برخی از انواع ماهی دیگر ارزندگی ملزوم را برای خرید ندارد.

نایب رئیس سندیکای کنسروسازی ایران با اشاره به افت مصرف تن ماهی او گفت: در حالی که تن ماهی غذای کارگری و دانشجویی می بود، اکنون زیاد از مردم برای قیمت بالا، این کالا را از سبد خرید خود حذف کرده‌اند و تحت تاثییر این نوشته، مشخصا آمار فروش پایین آمده و زیاد از کارخانه‌های تشکیل تن ماهی تعطیل شده‌اند.

محمد مختاریانی در رابطه علت گرانی تن ماهی او گفت: اکنون تن ماهی قیمت‌گذاری پیشینی و نرخ مصوب ندارد و تولیدکنندگان به روال معمول یعنی بر پایه قیمت خرید مواد اولیه و ضوابط سازمان حمایتبا لحاظ یک مقدار سود قانونی قیمت محصولات خود را تعیین می‌کنند اما با این وجود چنانچه یک تولیدکننده قیمت‌ها را بیشتر از اندازه افزایش دهد باید پاسخگو باشد.

وی با اشاره به گرانی مواد اولیه تشکیل تن ماهی فرمود: سال قبل این موقع از سال هر کیلو ماهی ۵۱ هزار تومان می بود اما الان با سه برابر شدن قیمت‌ها هر کیلو ماهی ۱۵۵ هزار تومان شده است.

تن ماهی ۱۰۰ هزار تومان

در بین انواع تن ماهی، قیمت برخی برندها با افزایش بیشتری همراه بوده است. برای نمونه، اکنون هر قوطی ۱۸۰ گرمی تن ماهی در روغن زیتون برند مکنزی با قیمت ۹۴ هزار و ۵۰۰ تومان و برند شیلتون با قیمت ۱۰۵ هزار تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد.

نایب رئیس سندیکای کنسروسازی ایران در رابطه علت این گرانی او گفت: قیمت تن ماهی‌های طعم‌دار و دارای افزودنی و در روغن‌های مخصوص بالاتر است چرا که برای مثال، تولیدکننده هر کیلو روغن آفتابگردان را ۳۰ هزار تومان تهیه می‌کند در حالی که قیمت روغن زیتون ۲۰۰ هزار تومان به بالاست و چون نزدیک به ۱۸ درصد تن ماهی از روغن راه اندازی می‌بشود ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان بین تن ماهی در روغن معمولی با تن ماهی در روغن زیتون تفاوت قیمت تشکیل می‌بشود.

مختاریانی با گفتن این که با افزایش قیمت‌ها مصرف تن ماهی افت یافته است، او گفت: در حالی که تن ماهی غذای کارگری و دانشجویی می بود اکنون زیاد از مردم برای قیمت بالا، تن ماهی را از سبد خرید خود حذف کرده‌اند و به این ترتیب مصرف تن ماهی زیاد کم شده به طوری که مشخصا آمار فروش پایین آمده است و این نوشته علتشده است زیاد از کارخانه‌ها و برندهای تشکیل تن ماهی تعطیل شوند.

نایب رئیس سندیکای کنسروسازی ایران با گفتن این که اگر واردات ماهی تن تسهیل بشود،‌ می‌توان قیمت‌ تن ماهی را کنترل کرد، افزود: ۸۰ درصد نیاز ماهی ما از داخل تامین می‌بشود اما از آنجا که ماهی خارجی ارزان‌تر است اگر ۲۰ درصد واردات انجام بشود و حتی سهم واردات زیاد تر بشود می‌تواند قیمت‌ها را پایین بیاورد.

مختاریانی در جواب به این که قیمت تن ماهی تا آخر سال گران‌تر می‌بشود؟ او گفت: خیر، به نظر من قیمت‌ها نباید زیاد تر از این بشود چون ماهی با قیمت بالاتر از ۱۵۵ هزار تومان اصلا توجیه ندارد و منطقی نیست. از طرف دیگر، فصل صید هم اغاز شده است و می‌توان پیش‌بینی کرد اگر واردات انجام بشود و صید هم به اوج برسد امکان پذیر قیمت ماهی پایین بیاید و به این ترتیب قیمت تن ماهی هم یک مقدار پایین‌تر بیاید، به این علت پیش‌بینی می‌بشود قیمت‌ها بالاتر از این نرود.

[ad_2]

منبع