لوازم پزشکی تشخیصی و لیزرهای قاچاق در بازار بیداد می‌کنند_جزر و مد

[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی جزر و مد

جزر ومد: رییس هیات مدیره انجمن صنفی تامین تجهیزات پزشکی و دارویی، او گفت: قانون مناقصات و امتیاز بندی هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در معالجه بیماران با  شرط پایه نصب تجهیزات پزشکی در حال نابودی شرکت‌های نوبنیان و دانش بنیان است.
 
علیرضا چیذری در او گفت‌وگویی درمورد حالت جاری رویکرد صنفی به خریدهای تجمیعی دولتی او گفت: در هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران خریدهایمان، به الکتروشوک از تشکیل داخل، مانیتور علائم حیاتی و ونتیلاتور و تخت و سونوگرافی و برخی دستگاههای عکس برداری و تنفسی منحصر شده است که این چرخش خریدها، فقط بین دو سه تا تامین کننده در هر رشته به طور مدام تکرار می‌بشود.

هیات امنا با شرط پایه نصب، شرکت های دانش بنیان را نمی‌تواند حمایتکند

او گفت: فکر کنیم یک شرکت که به تازگی دانش بنیان شده است و تشکیل با کیفیت، مجوز اداره تجهیزات و پروانه منفعت برداری وزارت صمت را هم دارد؛ تصمیم دارد در مناقصه هیات امنا بیاید و رقیب بقیه بشود؛ این شرکت، حتی اگر قیمتش، چندین درصد هم پایین تر از بقیه باشد، باید پایه نصب داشته باشد. برای مثال ۵۰۰ تا از این دستگاه را نصب داشته باشد، تا هیات امنا یقین بشود که خوب است و خرید کند.

چیذری خطاب به مسئولان هیات امنای صرفه جویی ارزی او گفت: اگر یقین نیستید که این دستگاه خوب است، چرا مقام بالا دستی شما، که اداره تجهیزات پزشکی و وزارت بهداشت است، به این دستگاه پروانه منفعت برداری، تشکیل و توزیع داده است؟ و اگر وزارت بهداشت

را قبول ندارید، بعد ماهیت احکام هیات از کجاست ؟. با این شرط شگفت هیات امنا در حال  شرکت های نوبنیان و دانش بنیان در حال محو است و با خواست های یکپارچه چند ده و صد تایی و گاه در چند سال چند هزار تایی هر روز برخی از تشکیل کنندگان قدیمی را حاکم تر میکند.

چرا برای ونتیلاتور در زمان کرونا پایه نصب ملاک نبوده است؟

چیذری در ادامه خاطر نشان کرد: به فکر  می گویید پایه نصب یک قانون عمومی است؛ بعد چرا در زمان کرونا، تعداد بسیاری ونتیلاتور، از فردی خریداری کردید که هیچ پایه نصبی نداشت؟ درصورتی‌که واردات و تشکیل، می‌توانستند با پایه نصب مناسب و به همان قیمت، برای شما تجهیزات را تامین کنند

وی او گفت: یکی از آسیبهای بزرگی که بنده، از خرید ونتیلاتور، در زمان کرونا در خاطر دارم، این است که اگر پول خرید همین ونتیلاتور ها، صرف خرید واکسن می‌شد‌ این چنین آمار بالای تلفات انسانی رخ نمی‌داد. ۸۵ درصد از افرادی که واکسن زدند، هیچوقت در CCU و ICU نرفتند، مگر این که نقص ایمنی داشتند ؛ اما ۸۵ درصد از افرادی که کرونا گرفتند و از دستگاه ونتیلاتور منفعت گیری کردند، از دنیا رفتند و اینجا اهمیت پیشگیری به جای درمان اشکار می‌بشود.

از لحظه ثبت خواست تا توزیع تجهیزات پزشکی رصد می شویم

چیذری خاطرنشان کرد:  یک تشکیل کننده که حتی با ارز ترجیحی، کالا را داخل می‌کند؛ مگر می‌تواند خارج از سیستم نظارتی وزارت بهداشت اراعه کند و بفروشد؟ این که گندم، آرد و یا تن ماهی نیست! از ورود ، ترخیص، انبار، توزیع تا مصرف زیر نظر

بازرسان و ناظران و سامانه های برخط سازمان غذا و دارو است .

وی اصرار کرد: دلنشین این است  ارزی که سال قبل  به تجهیزات پزشکی داده شده، زیاد تر از امسال است. اما هر سال از نرخ ارز حمایتی، نسبت به سال، قبل کم کرده اند. به این علت اگر کمبودی به وجود نیامده است، نشان دهنده مدیریت است و اگر کاستی هم در بین بوده بابت ارز است.

انحراف ارزی در مواد اولیه و نهاده‌های تولیدی بوجود می آید نه واردات محصول ساخته شده کامل !

عضو اندیشکده عالی صادرات او گفت : مقدار ارزی که برای کالا و نهاده‌های تشکیل هزینه کرده‌ایم زیاد زیاد تر شده است. انحراف در کالا و مواد اولیه، چون قابل شمارش بر تعداد محصول تولیدی نیست، می تواند زیاد زیاد تر باشد، علت آن هم آشکار است.

چیذری خاطر نشان کرد: برای مثال چای دبش، متقلب بوده و مواد اولیه‌اش برابر با ثبت خواست نبوده و کیفیت مناسبی نداشته است. انحراف در مواد اولیه و نهاده های تولیدی زیاد راحت تر از کالای نهایی به‌وجود می آید در صورتی که کالاهای تامین شده در حوزه سلامت توسط LOT Number ، تعداد و قیمت گذاری و برچسب اصالت و انبار مجازی از تامین کننده ابتدایی تا نهایی رویت دقیق می‌بشود.

در تجهیزات پزشکی و دارویی قاچاق معکوس نداریم

عضو هیات مدیره انجمن مرآت اصرار کرد: اگر قاچاق معکوس در حوزه تجهیزات پزشکی وجود داشت و تقاضای کاذب بوجود می‌آمد، ملزوم به صرف ارز بیشتری می بود. برای مثال به جای ۲ میلیارد دلار، ۳ میلیارد دلار باید  تخصیص میدادیم؛ آن‌زمان می‌گفتیم ۱ میلیاردش

خارج شده و این تقاضای کاذب است. درصورتی‌که ارز را کم کرده اند، که افتهم به همان نسبت زیاد شد. این قضیه نشان دهنده این است که قاچاق معکوسی وجود ندارد، چون کالای نهایی، در تجهیزات و ملزومات پزشکی، از ورود تا کارگزاری در بدن بیمار، رصد می بشود. 

وی اصرار کرد: جمعیت سرزمین ما و ترکیه برابر است. ترکیه هم همانند ایران، واردات کالا و تجهیزات پزشکی دارد؛ اما از ما مقدار وارداتشان زیاد  زیاد تر است و این عدد برای ما ۱.۵ میلیارد است. کجای این مورد قاچاق معکوس است؟ بله، من قاچاق را قبول دارم ولی از خارج به داخل است و نه برعکس!

لوازم پزشکی تشخیصی و لیزرهای قاچاق در بازار بیداد می‌کنند

او همین طور گفت: همان گونه که در بازار می‌بینید، انواعی از تجهیزات پزشکی تشخیصی، قاچاقی می باشند؛ چون مجوز به آن ها داده نمی‌بشود. لیزرهای قاچاق بیداد می‌کند، چون همانند دستگاه های مکمل درمان، مجوز و ارز ندارند. داروهایی همانند برخی از واکسن ها که پرمتقاضی‌اند همانند واکسن گارداسیل ۹ ظرفیتی، معکوس به ایران می‌آیند.

چیذری در آخر اصرار کرد: سخن بنده این است، این که جامه‌ی سپید به تن تشکیل بپوشانیم و در روبه رو به واردات، به بهانه‌ی این که ارز می‌برد، جامه‌ی سیاه بپوشانیم درست نیست. باید بدانیم که اتفاقا جامعه‌ی واردات سپید است، چرا که از ورود تا توزیع همیشه رصد می‌بشود. در این مملکت، اصولا بیشترین انحراف ارزی در واردات نهاده های تشکیل و مواد اولیه  به وجود می‌آید.

 

دسته بندی مطالب

مقالات کسب وکار

مقالات تکنولوژی

مقالات آموزشی

سلامت و تندرستی

[ad_2]

منبع