دانه چیا چه خواصی دارد؟_جزر و مد
[ad_1]
نوشته و ویرایش شده توسط مجله ی جزر و مد
هنگامی دانههای چیا را مصرف میکنیم، ماده ژلمانندی را در معده راه اندازی خواهند داد که میتواند حس سیری را افزایش و اشتها و کالری دریافتی ما را افت دهد.
مواد مغذی حاضر در دانههای چیا
دانه چیا حاوی انواع مواد مغذی ازجمله فیبر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، آنتیاکسیدانها و ویتامینها و مواد معدنی گوناگون ازجمله کلسیم، منیزیم و فسفر است که برای سلامتی سودمند می باشند.
اسیدهای چرب امگا ۳
دانههای چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند. این نوع اسید چرب عمدتا در ماهیهای چرب، مغزهای گیاهی و دانهها یافت میبشود. اسیدهای چرب امگا ۳ نقش مهمی در کارکرد مغز، سلامت قلب و افت التهاب در بدن دارند. گنجاندن امگا ۳ در رژیم غذایی سلامتی کلی را بهبود میدهد و برای عملکردهای شناختی و قلبیعروقی سودمند است.
دانه چیا سرشار از نوعی اسید چرب امگا ۳ است که آلفا لینولنیک اسید (ALA) نامیده میبشود. بدن نمیتواند آلفا لینولنیک اسید تشکیل کند، به این علت باید ازطریق غذا مصرف بشود. مصرف آلفا لینولنیک اسید با افت خطر ابتلا به بیماری قلبی همراه است.
گنجاندن دانههای چیا در رژیم غذایی راهی عالی برای افزایش مصرف فیبر است. دو تا سه قاشق غذاخوری دانه چیا درحدود ۹٫۸ گرم فیبر غذایی دارد. مصرف فیبر با افت خطر ابتلا به مشکلات زیر همراه است:
- بیماری عروق کرونر قلب
- دیابت نوع ۲
- چندین نوع سرطان
- التهاب
- اختلالات گوارشی
در عرصه سلامت قلب، فیبر به افت سطح کلسترول بد (LDL) و سطح تریگلیسریدها پشتیبانی میکند و به افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) که از سلامت قلب محافظت می کند، پشتیبانی میکند. فیبر حاضر در دانههای چیا این چنین میتواند با نرمکردن مدفوع و حجمدادن به آن به گوارش سالم پشتیبانی کند. فیبر به عبور سریع تر مدفوع از رودهها و این چنین به افت یبوست پشتیبانی میکند.
آنتی اکسیدان ها
دانههای چیا مملو از آنتیاکسیدانهایی از جمله توکوفرولها، فیتواسترولها، کاروتنوئیدها و ترکیبات پلیفنلی می باشند.
آنتیاکسیدانها نقش مهمی در محافظت از بدن دربرابر صدمههای ناشی از رادیکالهای آزاد دارند. رادیکالهای آزاد میتوانند در بدن تجمع کنند و به صدمه سلولی و بیماری منجر شوند. دانههای چیا بهواسطهی محتوای آنتیاکسیدانی، امکان پذیر به محافظت در برابر موارد زیر پشتیبانی کنند:
- التهاب
- دیابت
- سرطان
- بیماری قلبی
- بیماری آلزایمر
دانه چیا منبع ارزشمندی از پروتئین و حاوی هر ۹ اسید آمینه الزامی است. پروتئین حاضر در دانههای چیا میتواند به تثبیت سطح قند خون پشتیبانی و منبع ثابتی از انرژی فراهم کند.
مزایا دانه چیا برای بدنسازان
دانه چیا مزایا بسیاری برای بدنسازان دارد. پروتئین باکیفیت حاضر در دانه چیا در رشد عضلانی نقش دارند. اسیدهای چرب امگا ۳ به ریکاوری و فیبر غذایی به سلامت گوارش و سیری پشتیبانی میکند. آنتیاکسیدانهای حاضر در این دانه دربرابر صدمه سلولی محافظت اراعه خواهند داد و مواد معدنی حاضر در آن از سلامت استخوان و متابولیسم حمایتمیکند.
چطور دانههای چیا را مصرف کنیم؟
گنجاندن دانههای چیا در رژیم غذایی زیاد آسان است. میتوانید یک یا دو قاشق غذاخوری را روی غذاهایی همانند ماست، غلات یا سالاد بپاشید. علاوهبراین، میتوانید دانههای چیا را به اسموتیها و سوپها اضافه کنید یا آنها را در خمیر پنکیک یا غذای صبحانه فرد دیگر مخلوط کنید. دانههای چیا طعم ملایمی دارند، به این علت به گمان زیاد روی طعم غذا اثری ندارند.
دسته بندی مطالب
[ad_2]
منبع